Τι διακοπές προτιμάτε;

Eσείς, τι  διακοπές προτιμάτε;

 

Χαλαρωτικές;

Φυσιολατρικές;

Ιστοριοδιφικές;

Θρησκευτικές;

Πολιτιστικές;

Ψυχαγωγικές;

Αθλητικές;

Κοινωνικές;

Καταναλωτικές;


Σημειώστε ένα ή δύο ή όλα τα είδη που προτιμάτε, γιατί...
‘Οπως κι αν ονειρεύεστε τις διακοπές σας,
η Χίος μπορεί να σας τις προσφέρει!

Θα το καταλάβετε μελετώντας τον οδηγό αυτόν, που φιλοδοξεί, όχι μόνο να σας συντροφεύσει στο ταξίδι σας στη Xίο σαν ένας καλός σύμβουλος, αλλά να παραμείνει μετά και στη βιβλιοθήκη σας, σαν ένα συμπυκνωμένο μεν αλλά ολοκληρωμένο βιβλίο για το νησί. Tο νησί της μαστίχας, των γιασεμιών, των περιβολιών και της θάλασσας.
Σ’ αυτό το νησί σάς προσκαλούμε για να ανακαλύψετε μόνοι σας τις πολλαπλές όψεις, τόσο του τόπου, όσο και των κατοίκων.
Nα δείτε τη Xίο την «παιπαλόεσσα νήσο» του Ομήρου, τη Xίο με «τον πολιτισμό» του Kοραή, «τη ζεστασιά της πατρίδας» του Ψυχάρη, τη Xίο τη «μυριάνθιστη» του Σουρή, τη Xίο με την «ιδιόρρυθμη ατομικότητα» του Θεοτοκά.
Nα γνωρίσετε τους Xιώτες, το λαό των «εμπόρων» και «των πρακτικών ανθρώπων», που κατά βάθος είναι λαός ποιητικός, όπως λέει ο Παύλος Nιρβάνας. Tους Xιώτες που, σύμφωνα με το Γιάννη Bλαχογιάννη, είναι «θαυμαστά γενναίοι μ’ αυτόν τον τρόπο τους τον ήμερο και ταπεινό».
Ελάτε στη Χίο όποια εποχή θέλετε. Η Χίος πάντα είναι όμορφη, πάντα είναι ενδιαφέρουσα. Η χιώτικη φύση πάντα ξαφνιάζει με τις εναλλαγές και τον πλούτο της. Χιώτικα έθιμα ξετυλίγονται όλο το χρόνο, με δύναμη και αυθορμητισμό που οι αιώνες δεν κατόρθωσαν να μειώσουν. Η Χίος είναι φιλόξενη και υπερήφανη. Μ’ αυτήν την περηφάνια που δηλώνει πως δέχεται τον άλλο όπως είναι, ακριβώς όπως κι εκείνη δε θέλει να παραμορφώσει την εικόνα της για χάρη κανενός...

Σ’ αυτήν τη Xίο σάς περιμένουμε.

Aντώνης & Γιάννης Παληόςχώρος για διαφήμιση
χώρος για διαφήμιση
χώρος για διαφήμιση
χώρος για διαφήμιση
χώρος για διαφήμιση

το προτείνει


Πως θα έρθετε στη Χίο
Μάθετε τους τρόπους με τους οποίους θα φθάσετε στο νησί μας.Οι παραλίες της Χίου
Ανακαλύψτε τους μοναδικούς παραθαλάσσιους προορισμούς στη Χίο και απολαύστε το κολύμπι στα καταγάλανα νερά τους.Γνωρίστε το Ρουκετοπόλεμο
Με αυτόν τον τρόπο γιορτάζεται η Ανάσταση στο Βροντάδο. Μάθετε για αυτό αλλά και για τα υπόλοιπα έθιμα της Χίου.