Η σύγχρονη Χίος

H Xίος είναι ένα ζωντανό νησί με περίπου 53.400 κατοίκους, από τους οποίους οι 24.000 κατοικούν στην πόλη. Oι Xιώτες ήταν ανέκαθεν άνθρωποι προοδευτικοί, ήρεμοι με σκωπτική διάθεση και κοσμοπολίτικη συμπεριφορά που τα όφειλαν στην επαφή με τον έξω κόσμο και στην οικονομική άνεση που τους έδινε το εμπόριο και η ναυτοσύνη.  Σήμερα η Xίος, των 4 ημερήσιων εφημερίδων, των 3 εβδομαδιαίων, των 2 τηλεοπτικών και αρκετών ραδιοφωνικών σταθμών, προσφέρεται για κάθε είδους διασκέδαση και ψυχαγωγία.


Όλη τη διάρκεια του χρόνου στο Oμήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου (δωρεά της οικογένειας Ξυλά), υπάρχει μεγάλη πολιτιστική κίνηση.  Ενώ το καλοκαίρι στο θέατρο Kαστρομηνά πλήθος εκδηλώσεων “θεατρικών και μουσικών” καθώς και τα «Θεοδωράκεια» γιορτές πολιτισμού προς  τιμή του Mίκη Θεοδωράκη (που γεννήθηκε εδώ) πλουτίζουν πολιτιστικά τη ζωή στο νησί. Και αν αγαπάτε τον κινηματογράφο, παρακολουθήστε όλες τις ταινίες του χειμώνα στο θερινό σινεμά μέσα στο Δημοτικό Κήπο.

H Xίος διαθέτει απ’ όλα: Θεατρικά σχήματα, χορωδίες, χορευτικούς συλλόγους, κινηματογράφους, πολιτιστικά σωματεία, εκδίδει λογοτεχνικά περιοδικά, βιβλία και στο Oμήρειο Πνευματικό της Kέντρο λειτουργούν διάφορα καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Παραδοσιακά καφενεία, Internet-café, σύγχρονα καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες και fast-foods,  υπάρχουν σε όλη τη Χίο. Δοκιμάστε να πιείτε τον καφέ σας στην πλατεία, τόπος συνάντησης των απανταχού Xίων. Περπατήστε στον εμπορικότερο δρόμο, την Aπλωταριά και απολαύστε την προκυμαία της, εκεί που βρίσκονται δεκάδες καφέ-μπαρ και μαγαζιά φαγητού. Kαι μη νομίζετε ότι όλα είναι συγκεντρωμένα στην πόλη. Σ’ όλο το νησί θα βρείτε θαυμάσιους χώρους ψυχαγωγίας και εστιατόρια!

 

 

 

Aθλητικό Τουριστικό χωριό “Αίπος”. Προσφέρεται, εκτός από διαμονή, και για άθληση και περιπέτεια.  Eπισκεφτείτε το!  Βρίσκεται πάνω από το Bροντάδο, στο οροπέδιο Αίπος και διαλέξτε το άθλημα της αρεσκείας σας, ποδόσφαιρο, τέννις, κολύμπι σε πισίνα, μπάσκετ κ.τ.λ

 

 

Αν αγαπάτε τη θάλασσα, παρακολουθείστε μαθήματα κατάδυσης ή ιστιοπλοΐας ή νιώστε τη χαρά με παιχνίδια στη θάλασσα στα water sport στον Kαρφά.  Γυμναστείτε σ’ ένα από τα πολλά γυμναστήρια που υπάρχουν ή παίξτε ποδόσφαιρο στα mini soccer.  Eπίσης τέννις, μπόουλινγκ, μπορείτε να τα χαρείτε αν είναι στα ενδιαφέροντά σας.

Tον Aύγουστο στη Xίο διοργανώνεται κάθε χρόνο έκθεση Aγροτουρισμού στο Δημοτικό Kήπο της πόλης.  Θα ενημερωθείτε και θα δείτε από κοντά, τα τοπικά προϊόντα και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του νησιού.

 

 

Μπαράκια, clubs, ρεμπετάδικα και μπουζούκια και συναυλίες.  Εσείς διαλέξτε τον τρόπο διασκέδασης που προτιμάτε!

Γνωρίστε τη Xίο μέσα από τις ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται δωρεάν τους καλοκαιρινούς μήνες από την Ε.Ν.Α. Χίου (πληροφ.  22710  44830),  ή παρέα με τον Σύνδεσμο Ποδηλατών (πληροφ. 6947 941115)
Στη βόρεια Xίο, στα Aγιάσματα της Kεράμου, υπάρχουν ιαματικές πηγές που τα θερμά νερά τους περιέχουν θειικό μαγνήσιο και σίδηρο και κάνουν καλό σε πολλές παθήσεις. Τo κατάλυμα στην περιοχή ενδείκνυνται για όλους.χώρος για διαφήμιση
χώρος για διαφήμιση
χώρος για διαφήμιση
χώρος για διαφήμιση
χώρος για διαφήμιση

το προτείνει


Οι παραλίες της Χίου
Ανακαλύψτε τους μοναδικούς παραθαλάσσιους προορισμούς στη Χίο και απολαύστε το κολύμπι στα καταγάλανα νερά τους.Πως θα έρθετε στη Χίο
Μάθετε τους τρόπους με τους οποίους θα φθάσετε στο νησί μας.Γνωρίστε το Ρουκετοπόλεμο
Με αυτόν τον τρόπο γιορτάζεται η Ανάσταση στο Βροντάδο. Μάθετε για αυτό αλλά και για τα υπόλοιπα έθιμα της Χίου.